تفاوت بین انواع IUD چیست؟
تفاوت IUD ها
تفاوت اصلی بین دو نوع IUD این است که یک نوع هورمون آزاد می کند و دیگری ترشح نمی کند.
آی یو دی های هورمونی علاوه بر ممانعت از رسیدن اسپرم به تخمک، مخاط دهانه رحم را غلیظ می کند، پوشش رحم را نازک می کند و از تخمک گذاری جلوگیری می کند. هر نوع IUD برای مدت زمان متفاوتی کار می کند.
Skyla و Liletta به مدت سه سال، Mirena به مدت پنج سال و ParaGard تا 10 سال کار می کنند. ParaGard بلافاصله پس از قرار دادن آن شروع به کار می کند.
ممکن است لازم باشد در این مدت از یک روش کنترل بارداری پشتیبان استفاده کنید. آی یو دی های هورمونی باید قاعدگی شما را سبک تر و با گرفتگی کمتر همراه کند. با استفاده از IUD مسی، ممکن است دورههای قاعدگیتان بهطور موقت سنگینتر شود و ممکن است گرفتگیهای بیشتری نسبت به معمول تجربه کنید.
عوامل خطر برای در نظر گرفتن IUD به طور کلی بی خطر است، اما برای هر خانمی مناسب نیست.
دکتر نگار غلامعلی پور ، بهترین متخصص زنان و زایمان رشت
شما نباید هیچ نوع IUD دریافت کنید اگر:
اخیراً یک عفونت مقاربتی یا بیماری التهابی لگن داشته است سرطان دهانه رحم، تخمدان یا آندومتر دارند خونریزی واژینال غیرقابل توضیح در رحم خود مشکلی مانند فیبروم دارید که باعث می شود IUD به سختی وارد شود.
بیماری کبدی دارند باردار هستند ParaGard می تواند خطر ابتلا به بیماری التهابی لگن (PID) را افزایش دهد.
از آنجایی که پاراگارد حاوی مس است، اگر به مس حساسیت دارید، نباید از این آی یو دی استفاده کنید.
همچنین در صورت ابتلا به بیماری ویلسون، وضعیتی که باعث تجمع مس در بدن شما می شود، باید از این روش پیشگیری از بارداری اجتناب کنید.
در طول و بعد از گذاشتن IUD چه انتظاری دارید؟
پزشک شما IUD را از طریق واژن و دهانه رحم با استفاده از اپلیکاتور وارد رحم شما می کند. کل فرآیند حدود 10 دقیقه طول می کشد. در طول عمل، ممکن است گرفتگی یا سرگیجه را تجربه کنید. IUD یک رشته به آن متصل است. این رشته به شما کمک می کند بررسی کنید که آیا IUD هنوز سر جای خود است. همچنین به پزشک شما کمک می کند IUD را خارج کند.
در صورت داشتن هرگونه سوالی با ما تماس بگیرید.
پس از قرار دادن IUD، ممکن است عوارض جانبی موقتی داشته باشید مانند:
- دردهای قاعدگی مانند
- کمردرد
- سنگین تر از دوره های معمولی
- لکه بینی بین دوره ها
- دوره های نامنظم
عوارض جانبی جدی تر نادر است، اما می تواند شامل موارد زیر باشد:
- PID
- جابجایی آی یو دی
- اخراج آی یو دی
- سوراخ شدن دیواره رحم
نتیجه چیست؟
قبل از تصمیم گیری در مورد IUD یا هر روش دیگر کنترل بارداری، باید در مورد مزایا و خطرات آن با پزشک خود صحبت کنید. مهم است که هنگام انتخاب خود هزینه، راحتی و عوارض جانبی را در نظر بگیرید.
اگر این روش را امتحان کردید و به این نتیجه رسیدید که برای شما مناسب نیست، می توانید با پزشک خود ملاقات کنید تا IUD خود را بردارید. گزینه های بی شماری برای کنترل بارداری وجود دارد و پزشک می تواند به شما کمک کند تا بفهمید کدام روش برای شما بهترین است.
این مقاله به شما کمک کرد؟
آره
خیر
برای مشاهده صفحه اینستاگرام دکتر نگار غلامعلی پور همین جا کلیک کنید.