اطلاعات اولیه در مورد سرطان دهانه رحم چیست؟

درمان سرطان دهانه رحم

اطلاعات اولیه در مورد سرطان دهانه رحم چیست؟

جلوگیری از سرطان دهانه رحم

مدت زمان مطالعه: 10 دقیقه

نمودار دستگاه تناسلی زنان که لوله های فالوپ، تخمدان ها، رحم، دهانه رحم، واژن و فرج را نشان می دهد.
این نمودار بخش های مختلف دستگاه تناسلی زنان را نشان می دهد.

سرطان بیماری است که در آن سلول‌های بدن بدون کنترل رشد می‌کنند. سرطان همیشه برای قسمتی از بدن که از آنجا شروع می شود نامگذاری می شود، حتی اگر بعداً به سایر قسمت های بدن گسترش یابد. زمانی که سرطان در دهانه رحم شروع می شود، سرطان دهانه رحم نامیده می شود. دهانه رحم واژن (کانال زایمان) را به قسمت بالایی رحم متصل می کند. رحم (یا رحم) جایی است که یک زن در زمان بارداری رشد می کند.

همه زنان در معرض خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم هستند. این بیماری اغلب در زنان بالای 30 سال رخ می دهد. عفونت طولانی مدت با انواع خاصی از ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) علت اصلی سرطان دهانه رحم است. HPV یک ویروس رایج است که در طول رابطه جنسی از فردی به فرد دیگر منتقل می شود. حداقل نیمی از افراد فعال جنسی در مقطعی از زندگی خود به HPV مبتلا می شوند، اما تعداد کمی از زنان به سرطان دهانه رحم مبتلا می شوند.

دکتر نگار غلامعلی پور ، متخصص زنان و زایمان رشت که از خدمات تخصصی خانم دکتر جلوگیری از سرطان دهانه رحم ، زایمان طبیعی و سزارین، اعمال زیبایی ترمیمی زنان، لابیاپلاستی ، نازایی و بسیاری از تخصص های دیگر می باشد.

آزمایش های غربالگری و واکسن HPV می تواند به پیشگیری از سرطان دهانه رحم کمک کند. زمانی که سرطان دهانه رحم در مراحل اولیه تشخیص داده شود، بسیار قابل درمان است و با بقای طولانی و کیفیت خوب زندگی همراه است.

آیا نگران هزینه آن هستید؟ CDC تست های غربالگری سرطان دهانه رحم را رایگان یا کم هزینه ارائه می دهد. دریابید که آیا واجد شرایط هستید یا خیر.

درمان سرطان دهانه رحم

درمان سرطان دهانه رحم

عوامل خطر سرطان دهانه رحم چیست؟

تقریباً تمام سرطان های دهانه رحم توسط HPV ایجاد می شوند. موارد دیگر نیز می تواند خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم را افزایش دهد.

تقریباً همه سرطان‌های دهانه رحم توسط ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) ایجاد می‌شوند، ویروسی رایج که می‌تواند در طول رابطه جنسی از فردی به فرد دیگر منتقل شود. انواع مختلفی از HPV وجود دارد. برخی از انواع HPV می توانند تغییراتی را در دهانه رحم زنان ایجاد کنند که به مرور زمان منجر به سرطان دهانه رحم می شود، در حالی که انواع دیگر می توانند باعث ایجاد زگیل تناسلی یا پوستی شوند.

HPV به قدری شایع است که بیشتر افراد در دوره ای از زندگی خود به آن مبتلا می شوند. HPV معمولاً هیچ علامتی ایجاد نمی کند، بنابراین نمی توانید بگویید که آن را دارید. برای اکثر زنان، HPV خود به خود از بین می رود. با این حال، اگر اینطور نباشد، این احتمال وجود دارد که به مرور زمان باعث سرطان دهانه رحم شود.

موارد دیگر می تواند خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم را افزایش دهد.

ابتلا به اچ آی وی (ویروسی که باعث ایدز می شود) یا شرایط دیگری که مبارزه با مشکلات سلامتی را برای بدن شما دشوار می کند.
سیگار کشیدن.
استفاده از قرص های ضد بارداری برای مدت طولانی (پنج سال یا بیشتر).
داشتن سه فرزند یا بیشتر.
داشتن چندین شریک جنسی

برای کاهش خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم چه کنم؟

مهم ترین کاری که می توانید برای پیشگیری از سرطان دهانه رحم انجام دهید، واکسینه شدن زودهنگام و انجام آزمایش های غربالگری منظم است.

واکسن HPV

واکسن HPV در برابر انواع HPV که اغلب باعث سرطان دهانه رحم، واژن و فرج می شوند محافظت می کند.

واکسیناسیون HPV برای نوجوانان 11 تا 12 ساله توصیه می شود، اما می توان آن را از سن 9 سالگی شروع کرد.
واکسن HPV نیز برای همه افراد تا سن 26 سالگی توصیه می شود، اگر قبلا واکسینه نشده باشند.

واکسیناسیون HPV برای افراد بالای 26 سال توصیه نمی شود. با این حال، برخی از بزرگسالان 27 تا 45 ساله که قبلاً واکسینه نشده‌اند، ممکن است پس از صحبت با پزشک در مورد خطر ابتلا به عفونت‌های HPV جدید و مزایای احتمالی واکسیناسیون، تصمیم به دریافت واکسن HPV بگیرند. واکسیناسیون HPV در این محدوده سنی مزایای کمتری را به همراه دارد، زیرا افراد بیشتری قبلاً در معرض HPV قرار گرفته اند.

اگر واکسیناسیون قبل از 15 سالگی شروع شود، یک برنامه دو دوز توصیه می شود که دوزها با فاصله 6 تا 12 ماه تجویز می شوند. برای افرادی که سریال را بعد از تولد 15 سالگی خود شروع می کنند، این واکسن در یک سری سه واکسن تزریق می شود.

واکسیناسیون HPV از عفونت های جدید HPV جلوگیری می کند، اما عفونت ها یا بیماری های موجود را درمان نمی کند. به همین دلیل است که واکسن HPV زمانی که قبل از هر گونه قرار گرفتن در معرض HPV تزریق شود، بهترین عملکرد را دارد. حتی اگر واکسن HPV دریافت کرده باشید، باید به طور منظم غربالگری سرطان دهانه رحم را انجام دهید.

پیشنهاد مطالعه: علائم و علل ناباروری زنان
درمان سرطان دهانه رحم

درمان سرطان دهانه رحم

تست های غربالگری

دو آزمایش غربالگری می تواند به پیشگیری از سرطان دهانه رحم یا تشخیص زودهنگام آن کمک کند.

تست پاپ (یا تست پاپ اسمیر) به دنبال پیش سرطان ها، تغییرات سلولی در دهانه رحم است که در صورت عدم درمان مناسب، ممکن است به سرطان دهانه رحم تبدیل شوند.
تست HPV به دنبال ویروس (ویروس پاپیلومای انسانی) می‌گردد که می‌تواند باعث این تغییرات سلولی شود.

هر دو آزمایش را می توان در مطب یا کلینیک پزشک انجام داد. اگر درآمد پایینی دارید یا بیمه درمانی ندارید، ممکن است بتوانید آزمایشات غربالگری رایگان یا کم هزینه را از طریق برنامه ملی تشخیص زودهنگام سرطان سینه و دهانه رحم CDC دریافت کنید. دریابید که آیا واجد شرایط هستید یا خیر.

اقدامات بیشتر برای کمک به پیشگیری از سرطان دهانه رحم

این موارد همچنین ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم کمک کند –

  1. سیگار نکش.
  2. هنگام رابطه جنسی از کاندوم استفاده کنید.
  3. تعداد شرکای جنسی خود را محدود کنید.

*عفونت HPV می‌تواند در نواحی تناسلی مردانه و زنانه که با کاندوم لاتکس پوشانده شده یا محافظت می‌شوند و همچنین در نواحی که پوشانده نشده‌اند رخ دهد. در حالی که تأثیر کاندوم در پیشگیری از عفونت HPV ناشناخته است، استفاده از کاندوم با نرخ کمتر سرطان دهانه رحم همراه است.

در صورت داشتن هرگونه سوالی یا برای راهنمایی بیشتر و همچنین برای رزرو نوبت با ما تماس بگیرید.

برای عضویت و یا مشاهده صفحه اینستاگرام دکتر نگار غلامعلی پور همین جا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نوشتهٔ پیشین
نتایج آزمایش غربالگری سرطان دهانه رحم من به چه معناست؟
نوشتهٔ بعدی
مقاربت دردناک (سکس) چگونه است؟

صفحه اینستاگرام دکتر نگار غلامعلی پور

اطلاعات تماس:

آدرس: رشت، گلباغ نماز، روبروی آتیه، مجتمع نیک، بالای داروخانه دکتر مرزبان، خیابان میخک، کوچه دوم پلاک ۲۰، طبقه ی ۴ واحد۷
01332118459 09103224904

آمار بازدید سایت

  • 208
  • 73
  • 3,677
  • 12,525
  • 160,596
  • فروردین ۳۱, ۱۴۰۳
فهرست