علائم و علل اندومتریوز چیست؟

دلیل اندومتریوز

علائم و علل اندومتریوز چیست؟

دلیل اندومتریوز

مدت زمان مطالعه: 13 دقیقه

اندومتریوز بر روی رحم و تخمدان ها رسوب می کند.

اندومتریوز (en-doe-me-tree-O-sis) یک اختلال اغلب دردناک است که در آن بافتی مشابه بافتی که به طور معمول داخل رحم شما را می پوشاند – آندومتر – در خارج از رحم شما رشد می کند. آندومتریوز معمولاً تخمدان ها، لوله های فالوپ و بافت پوشاننده لگن شما را درگیر می کند. به ندرت ممکن است بافتی شبیه آندومتر در خارج از ناحیه ای که اندام های لگنی در آن قرار دارند یافت شود.

در آندومتریوز، بافت آندومتر مانند بافت آندومتر عمل می کند – ضخیم می شود، تجزیه می شود و با هر چرخه قاعدگی خونریزی می کند. اما چون این بافت راهی برای خروج از بدن شما ندارد، به دام می افتد. هنگامی که آندومتریوز تخمدان ها را درگیر می کند، کیست هایی به نام اندومتریوم ممکن است ایجاد شود.

بافت اطراف ممکن است تحریک شود و در نهایت بافت اسکار و چسبندگی ایجاد شود – نوارهایی از بافت فیبری که می تواند باعث چسبیدن بافت ها و اندام های لگن به یکدیگر شود.

آندومتریوز می تواند باعث درد – گاهی شدید – به خصوص در دوره های قاعدگی شود. مشکلات باروری نیز ممکن است ایجاد شود. خوشبختانه درمان های موثری در دسترس است.

دکتر نگار غلامعلی پور ، متخصص زنان و زایمان رشت که از خدمات تخصصی خانم دکتر دلیل اندومتریوز ، زایمان طبیعی و سزارین، اعمال زیبایی ترمیمی زنان، لابیاپلاستی ، نازایی و بسیاری از تخصص های دیگر می باشد.

علامت اولیه اندومتریوز درد لگن است که اغلب با دوره های قاعدگی همراه است. اگرچه بسیاری از افراد در طول دوره های قاعدگی خود گرفتگی عضلات را تجربه می کنند، اما افراد مبتلا به اندومتریوز معمولاً درد قاعدگی را توصیف می کنند که بسیار بدتر از حد معمول است. درد همچنین ممکن است با گذشت زمان افزایش یابد.

علائم و نشانه های رایج اندومتریوز عبارتند از:

دوره های دردناک (دیسمنوره).

درد و گرفتگی لگن ممکن است قبل از شروع قاعدگی شروع شده و تا چند روز ادامه یابد. همچنین ممکن است کمردرد و شکم درد داشته باشید.
درد با مقاربت. درد حین یا بعد از رابطه جنسی در آندومتریوز شایع است.

درد همراه با اجابت مزاج یا دفع ادرار.

شما به احتمال زیاد این علائم را در طول دوره قاعدگی تجربه خواهید کرد.

خون ریزی بیش از حد.

ممکن است گهگاهی قاعدگی های شدید یا خونریزی بین دوره ها (خونریزی بین قاعدگی) را تجربه کنید.

دلیل اندومتریوز

دلیل اندومتریوز

ناباروری.

گاهی اوقات، اندومتریوز برای اولین بار در افرادی که به دنبال درمان ناباروری هستند، تشخیص داده می شود.

سایر علائم و نشانه ها. ممکن است احساس خستگی، اسهال، یبوست، نفخ یا حالت تهوع، به ویژه در دوره های قاعدگی داشته باشید.

شدت درد شما ممکن است شاخص قابل اعتمادی برای میزان وضعیت شما نباشد. ممکن است اندومتریوز خفیف همراه با درد شدید داشته باشید یا ممکن است اندومتریوز پیشرفته با درد کم یا بدون درد داشته باشید.

آندومتریوز گاهی اوقات با شرایط دیگری که می تواند باعث درد لگن شود، مانند بیماری التهابی لگن (PID) یا کیست تخمدان اشتباه گرفته می شود. ممکن است با سندرم روده تحریک پذیر (IBS) اشتباه گرفته شود، یک وضعیت

آندومتریوز گاهی اوقات با شرایط دیگری که می تواند باعث درد لگن شود، مانند بیماری التهابی لگن (PID) یا کیست تخمدان اشتباه گرفته می شود. ممکن است با سندرم روده تحریک پذیر (IBS) اشتباه گرفته شود، وضعیتی که باعث حملات اسهال، یبوست و گرفتگی شکم می شود. IBS می تواند همراه با اندومتریوز باشد که می تواند تشخیص را پیچیده کند.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر علائم و نشانه هایی دارید که ممکن است نشان دهنده اندومتریوز باشد، به پزشک مراجعه کنید.

آندومتریوز می تواند یک وضعیت چالش برانگیز برای مدیریت باشد. تشخیص زودهنگام، تیم پزشکی چند رشته ای و درک تشخیص شما ممکن است منجر به مدیریت بهتر علائم شما شود.

دکتر نگار غلامعلی پور ، متخصص زنان و زایمان رشت که از خدمات تخصصی خانم دکتر دلیل اندومتریوز ، زایمان طبیعی و سزارین، اعمال زیبایی ترمیمی زنان می باشد.

اگرچه علت دقیق آندومتریوز مشخص نیست، توضیحات ممکن عبارتند از:

قاعدگی رتروگراد. در قاعدگی رتروگراد، خون قاعدگی حاوی سلول های آندومتر به جای خارج شدن از بدن، از طریق لوله های فالوپ و به داخل حفره لگن جریان می یابد. این سلول‌های آندومتر به دیواره‌های لگن و سطوح اندام‌های لگنی می‌چسبند، جایی که رشد می‌کنند و در طول هر چرخه قاعدگی به ضخیم شدن و خونریزی ادامه می‌دهند.

تبدیل سلول های صفاقی. در آنچه به عنوان “تئوری القایی” شناخته می شود، متخصصان پیشنهاد می کنند که هورمون ها یا عوامل ایمنی تبدیل سلول های صفاقی – سلول هایی که قسمت داخلی شکم شما را پوشانده اند – به سلول های مشابه آندومتر تبدیل می کنند.

تبدیل سلول های جنینی هورمون‌هایی مانند استروژن ممکن است سلول‌های جنینی – سلول‌هایی را در مراحل اولیه رشد – به کاشت سلولی شبیه آندومتر در دوران بلوغ تبدیل کنند.

کاشت اسکار جراحی. پس از جراحی، مانند هیسترکتومی یا سزارین، سلول های آندومتر ممکن است به یک برش جراحی متصل شوند.
انتقال سلول های آندومتر رگ های خونی یا سیستم مایع بافتی (لنفاوی) ممکن است سلول های آندومتر را به سایر قسمت های بدن منتقل کند.

اختلال سیستم ایمنی. یک مشکل در سیستم ایمنی بدن ممکن است باعث شود که بدن نتواند بافت مشابه آندومتر را که در خارج از رحم رشد می کند، تشخیص دهد و از بین ببرد.

پیشنهاد مطالعه: چه چیزی باید در مورد غربالگری رحم بدانیم؟
دلیل اندومتریوز

دلیل اندومتریوز

عوامل متعددی شما را در معرض خطر بیشتر ابتلا به اندومتریوز قرار می دهد، مانند:

هرگز زایمان نمی کند.
شروع قاعدگی از سنین پایین.
یائسگی در سنین بالاتر.
سیکل های قاعدگی کوتاه – به عنوان مثال، کمتر از 27 روز.
قاعدگی های سنگین که بیش از هفت روز طول می کشد.
داشتن سطوح بالاتر استروژن در بدن یا قرار گرفتن بیشتر در معرض استروژنی که بدن شما تولید می کند.
شاخص توده بدنی پایین.
یک یا چند بستگان (مادر، خاله یا خواهر) مبتلا به اندومتریوز.
هر شرایط پزشکی که مانع از خروج خون از بدن در طول دوره های قاعدگی شود.
اختلالات دستگاه تناسلی.

دلیل اندومتریوز معمولا چندین سال پس از شروع قاعدگی (قاعدگی) ایجاد می شود. علائم و نشانه های اندومتریوز ممکن است به طور موقت با بارداری بهبود یابد و ممکن است با یائسگی به طور کامل از بین برود، مگر اینکه استروژن مصرف کنید.

عوارض اندومتریوز

ناباروری

تخمک در حال لقاح و لانه گزینی در رحم است.
عارضه اصلی اندومتریوز اختلال در باروری است. تقریباً یک سوم تا نیمی از زنان مبتلا به اندومتریوز برای باردار شدن مشکل دارند.

برای اینکه بارداری اتفاق بیفتد، یک تخمک باید از تخمدان آزاد شود، از طریق لوله فالوپ مجاور عبور کند، توسط یک سلول اسپرم بارور شود و برای شروع رشد خود را به دیواره رحم بچسباند. آندومتریوز ممکن است لوله را مسدود کند و از اتحاد تخمک و اسپرم جلوگیری کند. اما به نظر می رسد که این وضعیت به روش های کمتر مستقیمی مانند آسیب رساندن به اسپرم یا تخمک بر باروری تأثیر می گذارد.

با این حال، بسیاری از مبتلایان به اندومتریوز خفیف تا متوسط هنوز می توانند باردار شوند و بارداری را تا پایان پایان دهند. پزشکان گاهی اوقات به مبتلایان به اندومتریوز توصیه می کنند که بچه دار شدن را به تاخیر نیندازند زیرا ممکن است با گذشت زمان این وضعیت بدتر شود.

سرطان

سرطان تخمدان در افراد مبتلا به آندومتریوز با نرخ های بالاتر از حد انتظار رخ می دهد. اما خطر کلی سرطان تخمدان در طول زندگی کم است. برخی از مطالعات نشان می دهد که اندومتریوز این خطر را افزایش می دهد، اما هنوز نسبتاً کم است. اگرچه نادر است، اما نوع دیگری از سرطان – آدنوکارسینوم مرتبط با آندومتریوز – می تواند در مراحل بعدی زندگی در افرادی که اندومتریوز داشته اند ایجاد شود.

دکتر نگار غلامعلی پور ، متخصص زنان و زایمان که از خدمات تخصصی خانم دکتر دلیل اندومتریوز ، زایمان طبیعی و سزارین، اعمال زیبایی ترمیمی زنان، لابیاپلاستی ، نازایی و بسیاری از تخصص های دیگر می باشد.

در صورت داشتن هرگونه سوالی یا برای راهنمایی بیشتر و همچنین برای رزرو نوبت با ما تماس بگیرید.

برای عضویت و یا مشاهده صفحه اینستاگرام دکتر نگار غلامعلی پور همین جا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نوشتهٔ پیشین
از بین بردن افسانه های پشت تنگی واژن چیست؟
نوشتهٔ بعدی
تمرینات کگل چیست؟

صفحه اینستاگرام دکتر نگار غلامعلی پور

اطلاعات تماس:

آدرس: رشت، گلباغ نماز، روبروی آتیه، مجتمع نیک، بالای داروخانه دکتر مرزبان، خیابان میخک، کوچه دوم پلاک ۲۰، طبقه ی ۴ واحد۷
01332118459 09103224904

آمار بازدید سایت

  • 292
  • 166
  • 7,710
  • 37,572
  • 238,558
  • آذر ۲۲, ۱۴۰۳
فهرست